Snoeien

Om de bomen, planten en heggen in je tuin gezond te houden, moeten deze een aantal keer per jaar gesnoeid worden. Het lastige aan snoeien is dat niet voor elke boom, plant en heg dezelfde “snoeiregels” gelden.

Snoeiwerkzaamheden

Wil je er zeker van zijn dat jouw bomen, planten en heggen op de juiste manier gesnoeid worden en daardoor langer gezond blijven? Laat dan één van onze hoveniers de snoeiwerkzaamheden in jouw tuin uitvoeren.

1. Heggen snoeien

Van taxushaag tot coniferenhaag: er zijn heel wat verschillende soorten heggen. Niet iedere heg dient echter op dezelfde wijze te worden gesnoeid. Bovendien verschilt de snoeiperiode ook per heg. Onze hoveniers hebben dé kennis in huis om je deze klus uit handen te nemen. Ideaal toch? 

2. Heesters en vaste planten snoeien

Een vaste plant kenmerkt zich door de kruidachtige stengels die niet verhouten. In de winter zitten deze planten meestal ondergronds. Een heester heeft in tegenstelling tot vaste planten stengels die wel verhouten. Dit maakt het snoeien van een heester extra lastig. Daarnaast blijft een heester het hele jaar door boven de grond, wat extra onderhoud vergt.

3. Stekwerkzaamheden

Vrijwel iedereen heeft wel een lievelingsplant in de tuin staan. Wanneer je meer planten van een bepaald soort wilt hebben, kun je deze verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen. Als je dit op de juiste manier doet, kun je vervolgens binnen een paar jaar je tuin vol hebben staan met dé plant waar je zo dol op bent.

4. Heggen zomer- en/of winterklaar maken

Rond de herfst zijn de meeste planten en heggen toe aan de laatste snoeibeurt van het jaar. Belangrijk om te weten is dat het blad in de winter niet meer aangroeit. Voorzichtig snoeien is daarom van belang. Wanneer vervolgens de lente/zomer nadert, moeten de heggen opnieuw gesnoeid en vervolgens bemest worden. 

Hulp nodig met snoeien?

Wil je niet hoeven nadenken over wanneer je welke plant of heg moet snoeien? Schakel dan de hulp van Dé OnderhoudsHovenier in. Met onze hulp is je tuin het hele jaar door tot in de puntjes verzorgd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: 085-3038443

Direct een klus aanvragen? Klik hier voor een offerte van een van onze OnderhoudsHoveniers

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Mail ons 085-3038443