Schoonmaak

Of we het nu hebben over de lente, zomer, herfst of winter: gedurende het hele jaar vergt een tuin de nodige schoonmaak en tuinonderhoud.

Tuinonderhoud en schoonmaak

Wil jij wel de lusten, maar niet de lasten van je tuin hebben? Dan ben je bij Dé Onderhoudshovenier aan het juiste adres. We kunnen je onder andere helpen met:

1. Bladblazen en blad verwijderen

Wanneer bomen en heggen in de herfst hun bladeren verliezen, is het de hoogste tijd om dit gevallen blad uit je tuin te verwijderen. Met name wanneer je een grote tuin hebt, kan het opruimen van deze bladeren een tijdrovend klusje zijn: een klusje dat we je graag uit handen nemen!

2. Schoonmaak dakgoten

Je staat er misschien niet bij stil, maar dakgoten moeten minstens één keer per jaar worden schoongemaakt. Wanneer dit niet gebeurt verhoog je het risico op verstopte dakgoten waardoor ook de kans op lekkages toeneemt.

3. Hogedrukreiniging

Kan jouw huis wel een frisse uitstraling gebruiken? Wij zorgen dat je gevel op de juiste wijze wordt gereinigd waardoor de buitenkant van je huis er weer als nieuw uitziet. Ook voor het reinigen van bestrating kun je bij ons terecht.

4. Vijveronderhoud

Een vijver is een prachtige aanwinst voor je tuin, maar eist helaas ook het nodige onderhoud. In de lente is het goed om de vijver van nieuwe planten te voorzien. Hierbij is een goede balans tussen water-, oever en zuurstofplanten van belang. In de herfst moeten afgestorven plantendelen en ingewaaide bladeren uit de vijver verwijderd worden.

5. Borders en bestrating onkruidvrij houden

Er is niks zo vervelend als onkruid in je borders en tussen je bestrating. Helaas komt dit toch geregeld voor. Om onkruid tegen te gaan, dient dit zo snel mogelijk verwijderd te worden. Hiermee voorkom je verdere verspreiding. Met de juiste maatregelen proberen we onkruid in het vervolg te voorkomen.

6. Winterse werkzaamheden

In de winter komen vorst en sneeuw geregeld voor: gezellig als je binnen bij de kachel zit, maar buiten is dit een stuk minder praktisch. Om het je ook tijdens de winter zo comfortabel mogelijk te maken, helpen we je graag met het sneeuwvrij maken van je tuin en de bestrating. Ook gladheidsbestrijding zoals het strooien van zout behoort tot onze werkzaamheden.

7. Beregeningssystemen

In de winter is er aan neerslag geen tekort maar in de zomer kan dit echter wel het geval zijn. In periodes van langdurige droogte is het enorm belangrijk dat de planten, heggen en het gras in je tuin voldoende water krijgen. Een beregeningssysteem is hiervoor dé oplossing. Wij zorgen dat je tuin over het juiste sproeisysteem beschikt.

Interesse? Neem contact met ons op!

Wil jij genieten van een prachtig verzorgde tuin zonder dat je hiervoor zelf je handen uit de mouwen hoeft te steken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 085-3038443

Direct een klus aanvragen? Klik hier voor een offerte van een van onze OnderhoudsHoveniers

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Mail ons 085-3038443