Onkruid

Je bent er vast wel bekend mee: de hardnekkige onkruidbestrijding. Onkruid maakt je tuin niet alleen minder mooi, het kan ook andere planten overwoekeren waardoor deze kunnen sterven. Reden genoeg om het onkruid in je tuin te bestrijden, of beter zelfs: te voorkomen.

Onkruidbestrijding

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? We hebben onze verschillende werkzaamheden met betrekking tot onkruidbestrijding op een rijtje gezet.

1. Schoffelen

Bij het bestrijden van onkruid maken we onderscheid tussen eenjarig en vast onkruid. Eenjarig onkruid is met een schoffel gemakkelijk te verwijderen. Door de grond te schoffelen maken we niet alleen het onkruid los van de grond, maar wordt ook de grond zelf losgemaakt. Hierdoor voorkomen we dat het onkruid kan wortelen waardoor het vervolgens zal uitdrogen. 

2. Onkruid wieden 

Vast onkruid dient niet met een schoffel te worden verwijderd, maar moet gewied worden. Dit komt omdat vast onkruid zich via de wortels uitbreidt. Het is daarom erg belangrijk dat de wortels in hun geheel verwijderd worden.

3. Bestrating onkruidvrij houden

Vooral tussen je terrastegels is onkruid vaak geen gezicht. Er zijn verschillende manieren om je bestrating onkruidvrij te maken. Allereerst is er de mogelijkheid om het onkruid tussen de tegels uit te krabben, bijvoorbeeld met een klein mesje. Daarnaast kan onkruid ook worden weggebrand of worden bespoten.

4. Onkruid voorkomen

Met name bij de aanleg van een nieuwe tuin kun je goede maatregelen nemen om de groei van onkruid zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam om de grond de eerste drie maanden te bedekken met zwart folie. Hierdoor gaat al het aanwezige onkruid dood. Een andere manier om onkruid te voorkomen, is de bodem zoveel mogelijk te bedekken waardoor onkruid minder kans en ruimte krijgt om te groeien.

Interesse? Neem contact op!

Een onkruidvrije tuin, dat wil toch iedereen? Om je hierbij te helpen, nemen we je (één van) bovenstaande werkzaamheden graag uit handen. Interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 085-3038443

Direct een klus aanvragen? Klik hier voor een offerte van een van onze OnderhoudsHoveniers

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Mail ons 085-3038443