Herstelwerkzaamheden

Iedere tuin verandert door de jaren heen. En dat is logisch, want een tuin leeft. Kijk maar eens naar buiten, naar de planten, de bomen en het gras. Wanneer je volgend jaar hetzelfde doet, is het onmogelijk dat je tuin exact hetzelfde is gebleven.

Tuin herstel

Omdat een tuin leeft, kan het zijn dat planten, bomen en heggen op den duur aan vervanging toe zijn. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf aan verandering toe bent en daarom nieuwe planten of bijvoorbeeld een nieuw hekwerk wil. Wat de reden ook mag zijn, wij helpen je graag met het uitvoeren van verschillende herstelwerkzaamheden:

1. Herbestrating

Is de bestrating in je tuin niet meer wat het is geweest? Of ben je simpelweg toe aan iets nieuws? Wij helpen je graag met het (opnieuw) bestraten van je tuin of het aanleggen van een grindpad.

2. Zomergoed en bloembollen planten

Wanneer we aan de lente en zomer denken, denken we aan prachtig groene bomen en heggen en planten die volop in bloei staan. Om van een groene en kleurrijke tuin te kunnen genieten, moeten er natuurlijk wel eerst bloembollen en/of zomergoed geplant worden. Belangrijk hierbij is dat de planten in de juiste grondsoort geplant worden, genoeg ruimte hebben en goed verzorgd worden.

3. Vervangen van planten en bomen

Ben je de uitstraling van je tuin beu? Door de huidige planten en bomen in je tuin te vervangen, ziet je tuin er direct heel anders uit. Ingrijpende veranderingen zijn dus niet per se nodig wanneer je je tuin een andere look wilt geven.

4. Tuinomheining plaatsen

Of we het nu hebben over een heg, hekwerk of schutting: vrijwel iedere tuin wordt op een bepaalde manier afgescheiden van de omliggende grond. Omdat het plaatsen van een dergelijke afscheiding nog niet zo gemakkelijk is, willen we je hier graag een handje bij helpen.

5. Damwand/beschoeiing

Wanneer je tuin aan het water grenst, adviseren we je om de oever te versterken. Dit kun je doen door het maken van een beschoeiing of het plaatsen van een damwand. De grond wordt hierdoor een stuk stabieler en daarnaast ontstaan er mogelijkheden voor bijvoorbeeld een terras aan het water.

6. Tuinverlichting

Om ook ’s avonds optimaal van je tuin te kunnen genieten, is verlichting noodzakelijk. Verlichting is niet alleen praktisch, het is ook dé manier om je tuin onder andere ruimtelijker te laten lijken en er een sfeervol geheel van te maken. Reden genoeg om dus niet voor de eerste de beste tuinverlichting te kiezen, maar een goed lichtplan te laten maken.   

Interesse? Neem contact op!

Heb je hulp nodig bij (één van) bovenstaande herstelwerkzaamheden? Of wil je samen kijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op: 085-3038443. Wij helpen je graag met het in orde maken van je tuin, zodat je hier weer volop van kunt genieten.

Direct een klus aanvragen? Klik hier voor een offerte van een van onze OnderhoudsHoveniers

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Mail ons 085-3038443