Grondwerk

Grond vormt de basis van iedere tuin. Om deze reden is het dan ook erg belangrijk dat je over de juiste grond beschikt. Zo is er voor het leggen van gras weer andere grond nodig dan wanneer je je tuin van bestrating wilt voorzien.

Grondwerkzaamheden

Wil je zeker weten dat de basis van jouw tuin helemaal in orde is? Laat onze hoveniers je dan helpen met (één van) onderstaande werkzaamheden:

1. Grond omploegen

Beschik je over grote lappen grond die je in wilt zaaien met bijvoorbeeld gras of gewassen, of begin je binnenkort met de aanleg van een nieuwe tuin? In beide gevallen is het van belang dat de grond goed wordt omgeploegd. Hierdoor wordt de grond losgemaakt met als resultaat dat de grond toegankelijker is voor wortels. Goed ploegwerk is enorm van belang, want het is lastig om slecht geploegde grond weer in een goede staat te brengen.

2. Aan- en afvoer van grond, zand en graszoden

Ben je van plan je tuin eens flink aan te gaan pakken? Afhankelijk van je wensen leveren wij de juiste hoeveelheden grond, zand en graszoden. Hierdoor beschik je gegarandeerd over de juiste grondsoort(en). Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor de afvoer van grond, zand en graszoden.

3. Aan- en afvoer van bestrating en grind

Wanneer je de bestrating in je tuin wilt veranderen, dien je goed na te denken over de afvoer van de huidige bestrating en de aanvoer van de nieuwe. Wij zorgen dat je hier geen omkijken naar hebt en dat alles op het juiste moment wordt aan- en afgevoerd. Uiteraard helpen we je ook graag met het bestraten zelf of het aanleggen van bijvoorbeeld een grindpad.

4. Leveren van tuinaarde

Tuinaarde wordt voor verschillende doeleinden gebruikt: van het aanvullen van je borders tot het ophogen van het gazon. Onze hoveniers kunnen dankzij hun kennis en expertise de precieze hoeveelheid tuinaarde inschatten die jouw tuin nodig heeft.

5. Grondverbetering

Bij het verbeteren van tuingrond wordt de grond vaak minder zuur gemaakt waardoor planten en gras beter groeien.

6. Drainage aanleggen

Is de grond in je tuin vaak erg nat, bijvoorbeeld door de lage ligging van je tuin? Dan is het zaak om dit water op een juiste manier af te voeren. De aanleg van drainage zorgt ervoor dat het water via speciale waterbuizen in de grond wordt afgevoerd. Drainage zorgt tevens dat er opnieuw structuur in de bodem wordt aangebracht.

Hulp nodig met grondwerkzaamheden?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij (één van) bovenstaande grondwerkzaamheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 085-3038443

Direct een klus aanvragen? Klik hier voor een offerte van een van onze OnderhoudsHoveniers

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Mail ons 085-3038443