Boomverzorging

Je staat misschien niet stil bij het woord boomverzorging, maar een boom vergt gedurende het jaar redelijk wat onderhoud. Denk maar eens aan de jaarlijkse snoeibeurt en het toepassen van speciale oplossingen om te zorgen dat de boom recht groeit.

Boomonderhoud

Heb je hulp nodig bij het verzorgen van de bomen in je tuin? Dan zijn wij er om je te helpen! We hebben onze verschillende werkzaamheden voor je op een rijtje gezet.

1. Bomen snoeien

Een boom snoeien is een tijdrovende klus. Zeker als het gaat om een grote boom van tientallen jaren oud. Toch ontkom je er niet aan, want wanneer je een boom niet snoeit wordt deze niet alleen heel groot, maar gaat ook de vorm verloren.

2. Bomen rooien en ruimen

Omdat het kappen van een boom gevaren met zich mee kan brengen, is het verstandig dit niet te doen wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Allereerst moet de boom gesnoeid worden waarna deze op een doordachte en veilige wijze kan worden gerooid.

3. Boomstronk verwijderen

Wanneer je een boom hebt omgezaagd of wanneer deze is omgewaaid, blijft de boomstronk vrijwel altijd in de grond zitten. Het verwijderen van deze boomstronk is vaak niet zo gemakkelijk. Met behulp van de juiste technieken en gereedschappen zorgen wij dat de boomstronk uit je tuin verwijderd wordt zonder dat de tuin hierdoor beschadigd raakt.

4. Bomen winterklaar maken

Met het winterklaar maken van bomen wordt in de meeste gevallen de laatste snoeibeurt van het jaar bedoeld. De meeste bomen dienen namelijk in de winter te worden gesnoeid (let op: niet wanneer het vriest). Allereerst omdat ze dan in hun winterrust zijn en daarnaast omdat je in deze periode goed kunt zien wat je snoeit doordat de bomen kaal zijn. Wanneer je een boom op de juiste wijze snoeit, zal deze in de lente en zomer weer volop in bloei staan.

Hulp nodig met boomverzorging?

Wil je geen omkijken hebben naar de bomen in je tuin? Laat onze hoveniers dan de boomverzorging op zich nemen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 085-3038443

Direct een klus aanvragen? Klik hier voor een offerte van een van onze OnderhoudsHoveniers

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Mail ons 085-3038443